Fotoğraflara ulaşılamamıştır.
Orijinal Yazı: Gürcan Güleşir
Etkinlik: Başlangıç Grubunun Zirve Denemeleri ve Yenilerin Temel Kampçılık Eğitimi
Etkinlik Tarihi: 31 Mayis – 2 Haziran 2003
Etkinlik Yeri: Aladağlar Sulağan Keler Yüksek Kampı, Lahit Kaya ve Güzeller Zirveleri
Toplam Katılımcı Sayısı: 8
Çadır Ekipleri:
Gürcan Güleşir, Özgün Balaban
Pınar Kavak, Volkan Güven, Kıvanç Köse
Eren Kumbay, Alper , Berkan Dinçay
31 Mayıs Cumartesi
Traktörden ormanın içinde inilip sabah 9 civarı kamp alanına doğru yürümeye başlandı. Saat 11 gibi kamp alanına ulaşılıp yerleşildi. Yakınımızda akan su yegane olumlu kamp koşulumuz.
Bivak: Gürcan Güleşir, Özgün Balaban (Sulağan Keler Mağarası)
Hava: Tüm gün ve gece vadi bulut içinde. Gökgürültülü sağanak yağışla birlikte son derece ıslak kamp koşulları mevcut. Yukarılarda yıldırım hiç eksik değil.
Kar durumu: Karın olduğu yerlerde doğal olarak gayet sert ancak yağmurun etkisi ile üstü biraz gevşek ve kaygan.
1 Haziran Pazar
Gece boyunca olumsuz hava koşulları gözlendikten sonra sabah saat 8 gibi kısmen görünen gökyüzü ile Lahit Kaya doğu yüzü-güney sırtı rotasını denemeye karar verildi. Saat 9:30’da görüş mesafesinin sis ve bulut ile yeniden azalmasına rağmen yola çıkıldı ve “el yordamiyla” saat 12 gibi zirveye ulaşıldı. Doğru yerde olduğumuzu ilk önce şebekeye erişen telefonlarımız, daha sonra çok kısa bir süreliğine açılan bulutlar sayesinde anladık. Kötü hava koşulları nedeniyle zirve keyfi Güzeller Çanağı’na ertelendi ve çabucak aşağıya inildi. Gün içinde yeniler kampı toplayıp biraz yukarıya yeniden kurdular ve çadırın etrafına taş duvar ördüler. Daha sonra eşya dolu çantalarla birlikte Güzeller Çanağı’nın girişine kadar gidip Sulağan Keler’deki kamp alanına geri döndüler.
Zirve: Gürcan Güleşir, Özgün Balaban, Pınar Kavak, Volkan Güven, Kıvanç Köse
Bivak: Eren Kumbay, Alper , Berkan Dinçay
Hava: 31 Mayıs ile aynı.
2 Haziran Pazartesi
Saat 03:00 sularında kalkılarak Güzeller Klasik rotayı denemek üzere 04:00’de parçalı ve çok bulutlu bir havada yola çıkıldı. Bulutların yükselmesi ile görüş açıldı. Güzeller çanağında Kıvanç Köse’ye kısa bir kazma ve krampon eğitimi verildikten sonra, sürekli değişen hava koşulları devamlı takip edilerek hiç mola verilmeden 3 saat içinde (saat 9 gibi) zirveye ulaşıldı. Hava güzel ve bulutlar uzakta olunca yarım saatlik bir zirve keyfi yaşandı. Karsantı tarafında ve alçakta olan bulut denizi yarım saat sonunda Kaldı sivrilerine çarpıp son derece tehlikeli hava koşulları oluşturmaya başlayınca apar topar yeniden çanağa inildi. Çanakta başlayan doludan kaçarak saat 11 gibi kampa varıldı. Günün geri kalanında etkili dolu yağışı, kısa görüş mesafesi ve hiç eksik olmayan yıldırım hepimizi çadırlarımıza hapis etti.
Zirve: Gürcan Güleşir, Özgün Balaban, Pınar Kavak, Volkan Güven, Kıvanç Köse
Hava: Önceki günlerdeki hava koşullarına ek olarak bir de etkili dolu yağışı var.
2 Ocak Salı
Sabah 7’de kalkıldı, kahvaltı ve kampı toplamanın ardından saat 10’da aşağıya doğru yürümeye başlandı. Akşam pınarında uzunca bir keyif molasının ardından saat 12’de ormanda traktöre binildi. Yol boyunca bize eşlik eden bir bulut kümesi üstümüzde kuru yer bırakmadı. Salim Ağabey’in evinin damında ancak kuruyabildik.
Hava: Emli ve Sıyırma vadileri sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu ve açık.
Etkinlik Sorumlusu Gürcan GÜLEŞİR
Kaynak: https://web.archive.org/web/20030210182642/http://www.dost.bilkent.edu.tr:80/